Gepimpte VID’s vakkundig beoordeeld

Voorschoten – 22 teams hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de VID, Very Important Ducks. Het is onderdeel van de eendjesrace van de Lions voor een natuurspeeltuin. Maandagavond kwam de vakbekwame jury in het diepste geheim bij elkaar om de winnaar te kiezen. En dat viel nog niet mee.

De Lions organiseren op Koningsdag de eendjesrace in de vijver van het Berkhoutpark. Inmiddels zijn er al zo’n 2000 eendjes verkocht. Maar bedrijven konden ook een VID kopen, pimpen en zo meedingen naar mooie prijzen.

Er waren oranje eendjes, disco-eendjes, bloemen eendjes, geverfde eendjes, verlichte eendjes, verklede eendjes en hele bijzondere eendjes. De jury wist niet waar ze moest beginnen. Dat het leeft in het dorp bleek wel uit het feit dat er daags voor de jurering, pogingen zijn gedaan om de dames en heren om te kopen maar daar is de jury natuurlijk niet voor gezwicht.

Toch hadden Esmée van Herk en Bos Sentrop voor de Oranjevereniging, Jeanine Neuteboom van de Voorschotense Kunstkring en Co Zitman van de Ondernemersvereniging Voorschoten, onder leiding van Lions voorzitter Bert Oosterloo, een zware taak.

Aan de hand van Voorschotense hightech apparatuur en van te voren vastgestelde regels werd een eerste selectie gemaakt. Gekeken werd naar creativiteit, uitvoering en hoeveelheid werk. Eigenlijk vond de jury alle 22 VID’s prachtig maar ze moesten een keus maken. Daarna werden cijfers gegeven en zo zijn de eerste drie plaatsen gekozen.

Maar wie dat zijn, wordt op Koningsdag na de eendjesrace bekend gemaakt. Helaas, ook Voorschotenonline zit aan een embargo vast.

De gepimpte eendjes zijn wel tot woensdag 27 april 11.00 uur, te bewonderen in de etalage van het Museum Voorschoten aan de Voorstraat. Ga even kijken naar al die VID’s, het is de moeite waard.

De eendjes voor de race zijn nog te koop voor € 2,50. Online via http://lionsvoorschoten.org/race-eendje-kopen/ en op Koningsdag tot 12 uur in de Schoolstraat ter hoogte van Van Wees.

Om 14.00 uur gaat de race in de vijver van het Berkhoutpark van start. Ook al heb je geen eendje, ga kijken, het wordt een spektakel.